olla vapaa

Kesän 2019 kynnyksellä aloitin uuden kuvasarjan, joka käsittelee kokemusta vapaudesta kristillisestä näkökulmasta. Ajatuksena oli yhdistää itselleni rakkaat aiheet, usko ja identiteetti, yhteen – niistä voisin ammentaa pohdintoja ja omakohtaisia kokemuksia aivan loputtomasti!Kuvituksen inspiraation lähteenä toimivat Suomen kesä ja naisten hiukset. Suomen kesä siksi, että tyypillisesti nimenomaan kesä on täällä Pohjolassa aikaa, jolloin luonto vapautuu talven vallan alta uusien mahdollisuuksien täyteiseen elämään. Naisten hiukset siksi, että olen huomannut niihin liittyvän naisten puheissa turhauttavan paljon pettymystä ja häpeää, jotka estävät elämästä vapaata elämää. Kuvitusten kautta haluan rohkaista jokaista naista arvostamaan kaiken muun itsessään olevan lisäksi myöskin sitä, mitä omasta päänahasta kasvaa tai on syystä tai toisesta tällä hetkellä kasvamatta, sekä vapautumaan kroonisesta itsekritiikistä tyytyväisyyteen.

 
 
Tyttö ja hiukset 1.png
 

FREE INDEED

Todella vapaa.
Kuvasarjan ensimmäiseen tuotokseen inspiroi lempparikirjaston, Raamatun, yksi vapauttavimmista jakeista, Joh. 8:36. ”So if the Son sets you free, you will be free indeed. / Jos siis Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita.” Mitä merkitsee vapaus, uusi elämä Pojan (Jeesuksen Kristuksen) matkassa?


Olla vapaa uskomaan todeksi itsen ja muiden mittaamaton ihmisarvo.
Olla vapaa omaksumaan uusi identiteetti Hänessä.
Olla vapaa elämään tarkoituksellisena luomuksena Hänen jalanjäljissään.
Olla vapaa viettämään ikuisuus Hänen kanssaan.


Kortin pohjana valkoinen kartonki, piirtimenä musta tussi, värikkäät yksityiskohdat Marimekon mainoslehdestä, koko n. A5 / Toukokuu 2019

 
Tyttö ja hiukset 2-1.png
 

fearfully and wonderfully made

Ylen ihmeellisesti tehty.
Jokainen meistä on yksilöllinen. Kun Luojallemme ei ole olemassa parempaa tai huonompaa versiota ihmisolennosta, miksi meille olisi? Psalmi 139:14 kiteyttää sen, millaista tekoa olemme: ”I praise you because I am fearfully and wonderfully made; your works are wonderful, I know that full well. / Minä kiitän sinua siitä, että minut on tehty ylen ihmeellisesti. Ihmeelliset ovat sinun tekosi, sieluni tietää sen sangen hyvin.”


Olla vapaa kiittämään Jumalaa siitä, millainen on. Sisältä ja ulkoa.
Olla vapaa uskomaan olevansa ihmeellinen Jumalan luomus.


Kortin pohjana valkoinen kartonki, piirtimenä musta tussi, värikkäät yksityiskohdat Marimekon mainoslehdestä, koko n. 15 cm x 15 cm / Kesäkuu 2019

 
 
 
Tytt%C3%B6+ja+hiukset+3.jpg

god’s own child

Jumalan oma lapsi.
Se on aika hyvä uutinen. Tajunnanräjäyttävä uutinen. Ja se on se todellisuus, josta käsin kristitty saa elää elämäänsä. Olipa kristityn vanhemmat elossa tai eivät, tai olivatpa he onnistuneet vanhemmuudessaan tai eivät, on kuitenkin yksi, Taivaallinen Isä, joka kutsuu omaansa aina arvonimellä lapseni – poikani / tyttäreni. Voisiko rakastavampaa isä–lapsi-suhdetta olla kuin suhde Häneen, joka on läpikotaisin täynnä rakkautta (1. Joh. 4:7–8)?


Galatalaiskirje 4:6–7: “And because we are his children, God has sent the Spirit of his Son into our hearts, prompting us to call out, “Abba, Father”. Now you are no longer a slave but God’s own child. And since you are his child, God has made you his heir. / Ja koska tekin olette (Jumalan) lapsia, Jumala on lähettänyt meidän kaikkien sydämiin Poikansa Hengen, joka huutaa: ”Abba! Isä!” Sinä et siis enää ole orja vaan lapsi. Mutta jos olet lapsi, olet myös perillinen, Jumalan tahdosta.”


Olla vapaa elämään siitä todellisuudesta käsin, että on rakastettu Jumalan oma lapsi.
Olla vapaa elämään jatkuvassa ja ikuisessa yhteydessä Taivaallisen Isän kanssa.


Kortin pohjana valkoinen kartonki, piirtimenä musta tussi, värikkäät yksityiskohdat Marimekon mainoslehdestä, koko n. 15 cm x 15 cm / Kesäkuu 2019

 
 
 
Tyttö ja hiukset 4.png

A new creation


Uusi luomus.
Rakastan tätä totuutta – olla uusi luomus! Raamatussa toinen kirje korinttilaisille 5:17 kertoo sen näin: Therefore, if anyone is in Christ, he is a new creation; the old has passed away, and see, the new has come! / Jos siis joku on Kristuksessa, hän on uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle!”


Uusi luomus – se antaa toivon jokaiseen päivään! Sillä, mitä olin ennen, ei ole valtaa määritellä sitä, mitä olen nyt ja tulevaisuudessa. Kristittynä, Jeesuksen jalanjäljillä, saan uudistua päivä päivältä. Saan samaistua enemmän ja enemmän Häneen, joka on täynnä rakkautta. Saan pyytää Häntä, joka oli, on ja on ikuisesti oleva, muuttamaan sydäntäni enemmän Hänen sydämensä kaltaiseksi. Saan vapautua elämään sellaista ihmiselämää, joksi hän on ihmiselämän tarkoittanut.


Olla vapaa menneisyydestä – se ei määrittele uuden luomuksen, Jumalan lapsen, nykyisyyttä ja tulevaisuutta.


Kortin pohjana valkoinen kartonki, piirtimenä musta tussi, värikkäät yksityiskohdat Pirkka-lehdestä, koko n. 15 cm x 15 cm / Kesäkuu 2019

 
 
 
Tyttö ja hiukset 6.jpg

bought at a great price


Kalliisti ostettu.
“You all were bought at a great price / Teidät on kalliisti ostettu.” (1. kor 7:23). Se kertoo jotain ihmisarvostamme – olemme todella arvokkaita, aarteita Jumalan silmissä! Se kertoo myös jotain Luojastamme – Hän rakastaa meitä pohjattomasti ja maksoi siksi meistä kalleimman hinnan.


Kristitty onostettu” Jumalan lapseksi Kristuksen ristinkuoleman hinnalla. Syytön antoi henkensä syyllisten puolesta. Se on järjettömän suuri rakkaudenosoitus, Luojamme tapa kertoa haluavansa meidän viettävän koko elämämme ja lopulta ikuisuuden Hänen kanssaan.


Olla vapaa uskomaan todeksi olevansa todella arvokas Jumalan silmissä.
Olla vapaa elämään jatkuvasti, ikuisesti ja välittömässä yhteydessä Hänen kanssaan.


Kortin pohjana valkoinen kartonki, piirtimenä musta tussi, värikkäät yksityiskohdat Pirkka-lehdestä, koko n. 15 cm x 15 cm / Kesäkuu 2019