olla vapaa

Päättynyt

Olla vapaa on vuoden 2019 toukokuusta kesäkuun loppuun kestänyt viisiosainen kuvakorttiprojekti, joka käsittelee kokemusta vapaudesta kristillisestä näkökulmasta. Projektin tuotoksiin voit tutustua myös Instagramissa: @villivilja ja #villiviljart.

Olla vapaa -kuvasarjan inspiraation lähteenä on Suomen kesä ja naisten hiukset. Suomen kesä siksi, että tyypillisesti nimenomaan kesä on täällä Pohjolassa aikaa, jolloin luonto vapautuu talven vallan alta uusien mahdollisuuksien täyteiseen elämään. Naisten hiukset siksi, että olen huomannut niihin liittyvän naisten puheissa turhauttavan paljon pettymystä ja häpeää, jotka estävät elämästä vapaata elämää. Kuvitusten kautta haluan rohkaista jokaista naista arvostamaan kaiken muun itsessään olevan lisäksi myöskin sitä, mitä omasta päänahasta kasvaa tai on syystä tai toisesta tällä hetkellä kasvamatta, sekä vapautumaan kroonisesta itsekritiikistä tyytyväisyyteen.

 
 

sovinto

Päättynyt

Sovinto on joulukuusta 2018 tammikuuhun 2019 kestänyt viisiosainen eläinkuvakorttiprojekti. Projektin tuotoksena syntyneiden kuvien tarkoituksena oli edistää oman ainutlaatuisuuden ja toisen erilaisuuden ymmärtämistä, hyväksymistä ja hyödyntämistä yksittäisten ihmissuhteiden, pienten ja suurten yhteisöjen sekä laajemmin koko yhteiskunnan voimavarana. Projektin tuotoksiin voit tutustua myös Instagramissa: @villivilja ja #villiviljart.

Luonnossa monet eläinlajit eivät tule toimeen keskenään. Erimielisyyttä aiheuttavat esimerkiksi ruokavalio ja asuinpaikka. Kuitenkin eri lajeilla on taitoja, joista toisille voisi olla iloa ja hyötyä. Sovinto-eläinkuvaprojektin ajatuksena on johdattaa kuvan tulkitsija näkemään yksilöiden erilaiset ominaisuudet myönteisessä valossa. Siitä, mikä itselle on luontaista, voi olla toiselle iloa ja hyötyä. Ja siitä, mikä toisessa on erilaista, voi olla itselle iloa ja hyötyä. Sovinto-aihetta lähestytään leikkisästi eläinhahmojen kautta, mutta vakavasti ottaen tarkoituksena on rakentaa rauhaa erilaisten ihmisten välille. Kuvien innoittamana syntyvät hyväntahtoiset ideat ja pienet tarinat ovat projektin tuotos. Useimmat meistä ovat kertomusten kasvatteja – miksemme siis luottaisi yhä niiden voimaan?