Pohjat ja paperit.jpg

POHJAT

Kuvan tekeminen alkaa pohjan leikkaamisesta. Käytän korttien ja kehyksiin tulevien taulujen pohjana pääsääntöisesti valkoista vahvaa kartonkia. Kartonkikorttien ja -taulujen koot ja muodot vaihtelevat ajatellun kuvan tarpeiden mukaan, ja käytännössä ne voivat olla mitä tahansa, minkä saa leikattua A2-kokoisesta kartongista. Kehyksettömiksi jäävien taulujen pohjana on valkoinen canvastaulu.

LEIKEPAPERIT

Kuvissa, joissa hyödynnän leikepapereita, on ideana kierrättäminen. Uusiokäytän milloin mitäkin kotoa löytyviä mainoslehtiä, paperikasseja ja lahjapapereita niiden toteuttamisessa. Jokainen teos syntyy näin ollen olemassaolevista materiaaleista, minkä vuoksi identtisten kuvien tuottaminen ei ole mahdollista eikä edes tarkoituksellista. Leikepaperit kiinnitän pohjaan paperiliimalla.

 
Tussi+ja+liidut.jpg

TUSSIT

Aloitin valkoisiin korttipohjiin mustilla tusseilla piirtämisen teini-iässä. Ensimmäinen tussityö syntyi ideasta rajata pölypastelliliiduilla väritetyn kuvan epätarkkaa reunaa. Onnistuneen teoksen myötä syntyi innostus tussitöihin ja tussin jäljestä on tullut kaikkia teoksiani yhdistävä tekijä. Piirtimenä suosin useita eripaksuisia mustia tusseja, mutta joulun aikaan kuvissa saattaa vilahtaa myös kultaista ja hopeaista jälkeä.

Tussi+ja+liidut.jpg

PÖLYPASTELLILIIDUT

Pölypastelliliidut olivat vanhempieni hankinta ollessani alakoulun kakkosluokalla. Silloinen kuvataiteen opettajamme teetätti paljon kuvistöitä näillä liiduilla, ja siksi useimmat perheet tilasivat liidut lapsilleen. Niin myös minun vanhempani. Rakkaus pölypastelliliitujen samettiseen jälkeen on säilynyt kohta kaksi vuosikymmentä, ja edelleen ne saavat kunnian tuoda väriä useimpiin värillisiin teoksiini.