eläinaiheiset kuvat ja taulut

 
 
Heppa : Pirkolle.png
 

laitumelle


Tuuliharjainen ja kaunissilmäinen kesälaitumella käyvä islanninhevonen sai alkunsa, kun isosisko pyysi piirtämään eläinhahmon eläköityvälle, hyvälle työtoverilleen. Sain avuksi kortin saajaa kuvaavan sanalistan, ja niiden perusteella eläimeksi valikoitui hevonen. Tämä itselleni tuntematon ystävä on oikeudenmukainen, aikaansaava, valpas, huolehtiva, sinnikäs, hyväsydäminen, vahva, viisas, ymmärtäväinen, ahkera, tunnollinen, helpostilähestyttävä, lämmin, persoonallinen, tyylikäs ja luotettava.


Kuvan pohjana valkoinen kartonki, piirtimenä kaksi eripaksuista mustaa tussia, koko A6 / Kesäkuu 2019

 
 
 
 
Jäljetön kettu.png

jäljetön kettu

Muutama päivä ennen joulua syntyi ajatus ketun piirtämisestä. Silloin piirtämiselle ei kuitenkaan ollut aikaa eikä kuvalle vielä käyttötarkoitusta. Yllättäen jouluaattoiltana kettupiirrokselle ilmaantui käyttöä, kun siskon mies tilasi ketun tietämättä omista piirtoaikeistani. Niinpä jäljetön kettu tuuheassa turkissa valmistui rauhallisen tapaninpäivän aamuna.

Kuvan pohjana valkoinen kartonki, piirtimenä kaksi eripaksuista mustaa tussia, koko A4 / Joulukuu 2018

 
 
 
 
Reindeer.jpg

poro

Ajatus Poro-tauluun tuli isosiskolta, joka tilasi kuvan sarvipäisestä eläimestä. Suuret sarvet olivat tilaajan ainoa toivomus. Poro tuntui heti sopivimmalta vaihtoehdolta, koska kuva oli tulossa lahjaksi luonnonlapselle, joka viihtyy erinomaisen hyvin Lapin tuntureilla. Kuvan piirtämiseen käytin mallina useita erilaisia valokuvia poroista. Näin ollen tästä suloisesta yksilöstä tuli uniikki oma itsensä. Valmistuneen kuvan paljastumista pitikin varjella erittäin tarkasti, koska halusin antaa sen yllätyksellisesti joululahjaksi.

Kuvan pohjana valkoinen kartonki, piirtimenä kaksi eripaksuista mustaa tussia, koko A4 / Joulukuu 2018

 
 
 
 
Peura ja haukka.jpg

peura ja haukka


Tämän taulun ideaa kannoin ajatuksissa poikkeuksellisen pitkään, kaksi kuukautta. Menimme Matiaksen kanssa naimisiin maaliskuussa 2017, ja heti häämatkan jälkeen tartuin tusseihin ja laitoin kädet heilumaan. Otin eläinhahmoihin mallia digikuvista, joissa peura ja haukka olivat erikseen.

Taulun peura ja haukka kuvastavat minua ja Matiasta. Jos meiltä kahdelta kysyy, mitä eläimiä olisimme, jos olisimme eläimiä, minä kertoisin olevani peura ja Matias haukka. Molemmilla meistä on selkeät ajatukset siitä, miten eläimen luonne kuvastaa itseä. Tässä kuvassa on myös muunlaista symboliikkaa. Esimerkiksi, haukan siivet, jotka ovat kuin peuran selkään sopivat siivet, kertovat siitä, että monissa tilanteissa Matias on antanut minulle siivet, joilla tavoitella korkeammalle kuin ikinä yksin uskaltaisin.

Taulun pohjana valkoinen canvastaulu, piirtimenä useita eripaksuisia mustia tusseja, koko 50 x 60 cm / Maaliskuu 2017