Kokeilussa itsetehty liima!

DIY-liima2.png

Meidän kesäloman ensimmäinen ja ainoa lomaviikko starttasi sunnuntaiaamuna tavaroiden pakkaamisella. Tussit… on! Paperit… on! Leikeltävät lehdet… on! Ja menoksi! 🚗💨 Mökillä huomasin harmikseni sen yhden tärkeän, nimittäin liiman, puuttuvan. Koska aikeenani oli leikata ja liimata kartongille piirtämäni kauriin kaulaan kranssi paperista, ei auttanut muu kuin koittaa Googlessa onnea hakusanalla itsetehty liima.

Suvikukkasia-blogista löytyi naurettavan simppelin kuuloinen resepti itsetehtyyn liimaan ja mökiltä tarvittavat raaka-aineet: vehnäjauho ja vesi. Resepti lähti samantien kokeiluun, ja hyvän ensikokemuksen perusteella aion alkaa hyödyntää sitä myöskin jatkossa! Onni onnettomuudessa, siispä!

Valmistusohje DIY-liimaan

1 osa jauhoja (itse käytin vehnäjauhoja)
2 osaa vettä


Raaka-aineet mitataan kattilaan ja seosta kuumennetaan ja sekoitetaan liedellä noin 1–2 minuuttia. Lämmettyään seos alkaa paksuuntua ja klimppiytyä hyvin nopeasti, mutta klimpit saa tasaantumaan jatkamalla tehokasta sekoitusta. Seos on valmis, kun se muistuttaa paksua limaa. Valmistuneen liiman voi lusikoida säilytettäväksi esimerkiksi pieneen pilttipurkkiin. Koska mökillä ei lasipurkkeja ollut, siirsin liiman matalaksi leikaamaani paperimukiin. Mukista leikatusta jämäpalasta tein vielä kuvanmukaisen liimaustikun!


Tietämättä mitään sopivista määristä mittasin 1 dl jauhoja ja 2 dl vettä kattilaan. Huomasin nopeasti, että satsi oli aivan liian iso omaan käyttötarkoitukseeni (Huom. Kuvassa olevassa paperimukissa on vain noin 1/4 valmistuneesta määrästä!). Liimailujen jälkeen jemmasin jäljelle jääneen liiman seuraavaa käyttötarkoitusta varten jääkaappiin ja nyt tarkoituksenani on ottaa selvää liiman säilyvyydestä. Kauriin kranssi on pysynyt loistavasti pohjakartongissa kiinni, joten ainakin tämä liima toimii! 🍓