Olla vapaa -kuvasarjan synty

Tytt%C3%B6+ja+hiukset+1.jpg

Kesän kynnyksellä aloitin uuden kuvasarjan, joka käsittelee kokemusta vapaudesta kristillisestä näkökulmasta. Ajatuksena oli yhdistää itselleni rakkaat aiheet, usko ja identiteetti, yhteen – niistä voisin ammentaa pohdintoja ja omakohtaisia kokemuksia aivan loputtomasti!


Kuvituksen inspiraation lähteenä toimivat Suomen kesä ja naisten hiukset. Suomen kesä siksi, että tyypillisesti nimenomaan kesä on täällä Pohjolassa aikaa, jolloin luonto vapautuu talven vallan alta uusien mahdollisuuksien täyteiseen elämään. Naisten hiukset siksi, että olen huomannut niihin liittyvän naisten puheissa turhauttavan paljon pettymystä ja häpeää, jotka estää elämästä vapaata elämää. Kuvitusten kautta haluan rohkaista jokaista naista arvostamaan kaiken muun itsessään olevan lisäksi myöskin sitä, mitä omasta päänahasta kasvaa tai on syystä tai toisesta tällä hetkellä kasvamatta, sekä vapautumaan kroonisesta itsekritiikistä tyytyväisyyteen.

sovinto nro viisi

Hauki+ja+sammakko.jpg

Hauki on petokala, jolla on varsin laaja ruokavalio. Kaikkiruokaiselle hauelle kelpaa nimittäin erinomaisesti milloin mikäkin eteen eksyvä syötävännäköinen olio. Myös sammakko on hauen monipuolisella ruokalistalla. Koska sammakon on syytä pysytellä poissa hauen uintireitiltä, jää kumpainenkin paitsi toisen erityistaidoista, joista voisi itselle olla iloa ja hyötyä.

Jos hauki ja sammakko tekisivät sovinnon, mitä ne voisivat opettaa toisilleen tai miten ne voisivat auttaa toisiansa? Keksi ja kerro oma realistinen tai epärealisitinen ideasi tai tarinasi kommenttikentässä! 🐟🐸

(Haukitiedon lähteenä Kalahavainnot.fi)

Sovinto nro neljä

P%C3%B6ll%C3%B6+ja+hiiri.jpg

Yöelämästä nautiskeleva tarkkakorvainen pöllö on hiljainen saalistaja. Pöllön äänetön lento johtuu sen höyhenten ja sulkien nukkamaisesta reunasta ja mahdollistaa salamyhkäisen saalistuksen. Erinomainen kuulo puolestaan auttaa piipittävien pikkunisäkkäiden paikantamisessa. Hiiri on pöllölle siis helpohko herkkupala, ja siksi sen on syytä pysytellä hipihiljaa välttääkseen pöllön yöpalapöytään joutumisen. Koska pöllön ja hiiren elämät eivät kohtaa, jää kumpainenkin paitsi toisen erityistaidoista, joista voisi itselle olla iloa ja hyötyä.

Jos pöllö ja hiiri tekisivät sovinnon, mitä ne voisivat opettaa toisilleen tai miten ne voisivat auttaa toisiansa? Keksi ja kerro oma realistinen tai epärealisitinen ideasi tai tarinasi kommenttikentässä! 🦉🐭

( Pöllötiedon lähteenä Yle Oppiminen)

Sovinto nro kolme

Karhu+ja+lintu.jpg

Euroopan suurimmalle petoeläimelle, karhulle, kelpaa ruuaksi niin liha kuin kasviksetkin. Tiesitkö, että jopa noin 70% sen ravinnosta on itseasiassa muuta kuin lihaa? Näin ollen jäljelle jäävä osuus, noin 30%, koostuu kaloista, hyönteisistä, nisäkkäistä ja linnuista. Karhu siis syö sitä, mitä mieli tekee. Pikkulinnun ei missään nimessä kannata uskotella karhun viettävän kasvispäivää vaan parempi on pyrähtää kiireenvilkkaa pois paikalta. Koska karhun ja linnun elämät eivät kohtaa, jää kumpanenkin paitsi toisen erityistaidoista, joista voisi itselle olla iloa ja hyötyä.

Jos karhu ja lintu tekisivät sovinnon, mitä ne voisivat opettaa toisilleen tai miten ne voisivat auttaa toisiansa? Keksi ja kerro oma realistinen tai epärealisitinen ideasi tai tarinasi kommenttikentässä! 🐻🐦

( Karhutiedon lähteenä Suurpedot.fi )

Sovinto nro kaksi

Ilves+ja+orava.jpg

Luonnossa ilves ja orava eivät ole toistensa tovereita. Orava on ilvekselle kokonsa puolesta pieni alkupala, kunhan vain vikkelän veijarin saa ensiksi kiinni. Oravalla on elämänsä mittainen kokemus itsepuolustuksesta ja ilveksellä liikkuvan lihan saalistuksesta. Kuitenkin kummallakin on taitoja, joista toiselle osapuolelle voisi olla iloa ja hyötyä, jos orava ja ilves tekisivät sovinnon.

Jos orava ja ilves tekisivät sovinnon, mitä ne voisivat opettaa toisilleen tai miten ne voisivat auttaa toisiansa? Keksi ja kerro oma realistinen tai epärealisitinen ideasi tai tarinasi kommenttikentässä! 🐿🐆

Sovinto nro yksi

Sovinto+1+%E2%80%93+J%C3%A4nis+ja+kettu.jpg

Luonnossa jänis ja kettu eivät tule toimeen keskenään. Eniten erimielisyyttä aiheuttaa ruokavalio: jäniksen ruokalistalla on kasviksia ja ketun ruokalistalla jäniksiä. Toinen siis elää kuolemanpelossa ja toinen tappamisenhalussa. Kuitenkin kummallakin on taitoja, joista toiselle osapuolelle voisi olla iloa ja hyötyä, jos jänis ja kettu tekisivät sovinnon.

Jos jänis ja kettu tekisivät sovinnon, mitä ne voisivat opettaa toisilleen tai miten ne voisivat auttaa toisiansa? Keksi ja kerro oma realistinen tai epärealisitinen ideasi tai tarinasi kommenttikentässä! 🐰🦊

lahjat lahjaksi

Tänä jouluna aioin aloittaa uudenlaisen aikakauden ja vuoden loppumetreillä aloin valmistella erilaista joululahjaa. Päätin nimittäin kätkeä pakettiin omia lahjojani.

Kuluneen vuoden aikana olen pistänyt merkille, miten pienen maistiaisen annamme itsestämme. Mitä paremmin olen tutustunut uusiin ja vanhoihin ystäviini, sitä enemmän olen nähnyt erilaisia kykyjä ja uniikkeja lahjoja, joita itse kullakin on, visusti piilossa. Olen itsekin tällainen kätkijä ja ällistyttävän taitava aliarvioimaan itseni. Olenkin pähkäillyt erilaisia keinoja valjastaa oma osaamiseni hyviä tarkoituksia varten ja mahdollisuuksia rohkaista esimerkilläni sinua laittamaan omat lahjasi kiertoon. Siksi ryhdyin tuumasta toimeen. Tarkistin, millaisia välineitä minulla on käsissäni ja keksin niitä yhdistävän käyttötarkoituksen. Minun kikkani on jättää ajatuksistani kuvitettuja jälkiä, ja sillä aion kammeta sinutkin liikkeelle!

On kiistämättä tärkeää täyttää maailma kauniilla ajatuksilla. Mutta sitäkin tärkeämpää on jättää ajatuksista kauniita jälkiä. Maailmaa muuttavat kauniimmaksi ajatukset, jotka on puettu kauniisiin tekoihin. Mikä voisi olla sinun lahjasi maailmalle vuonna 2019? 💃

kynnyksetöntä

Olet varmaankin kuullut matalan kynnyksen toiminnasta. Jollet ole, niin matalan kynnyksen toiminta on toimintaa, johon ryhtyminen ei edellytä suurta vaivannäköä. Jos kuvittelet nyt mielessäsi elämän kävelyksi eteenpäin, niin matalan kynnyksen toiminta poikkeaa perusaskelluksesta vain sen verran, että jalkaa on nostettava kynnykselle tultaessa aavistuksen perusaskelta korkeammalle. Siihen ryhtyminen vaatii sinulta siis hiukan, muttei kohtuuttomasti yrittämistä.

Entäs jos kynnystä ei olisi laisinkaan? Jos hioisimme koko kynnyksen veks. Tekisit siis vain sitä, mitä jo osaat ja sillä mitä sinulla jo on. Ja ehkä huomaamattasi kehittyisit vaivattomasti eteenpäin ja “kävelystä” tulisi entistä sulavampaa.

Tällä hetkellä kynnyksettömyys on minulle taiteen teon lähtökohta. Tartun välineisiin, joita läheltä löytyy, ja laitan kädet heilumaan niin kuin ne nyt vain tavallisestikin heiluvat. En tee harjoituskappaleita vaan jokainen teos on ensimmäinen ja viimeinen versio. Hetken innoittamana syntyy jotain, missä näkyy sen elämänhetken ajatus ja aito kädenjälki.